Testosterontillskott

Ett testosterontillskott är ett smart kosttillskott som hjälper dig att känna dig som en man. Det innehåller de ämnen du kan ha brist av som gör att din testosteronproduktion inte är maximal.

Testosterontillskott är en grupp av växtbaserade kosttillskott avsedda för att naturligt öka testosteronnivåerna. De kan fungera genom att direkt öka testosteron i ett normalt intervall. Hur som helst, i slutändan, är dessa tillskott avsedda för att hjälpa dig att återhämta sig snabbare och bygga större och starkare muskler.

testosterontillskott

 

Testosteron

Testosteron är ett hormon. Det är hormonet som sätter håret på en mans bröstkorg. Det är det som driver hans sexlust.

Under puberteten hjälper testosteron till att bygga upp mannens muskler, fördjupa din röst och öka storleken på hans kön. Vid vuxen ålder behåller han en stark mans muskler och ben och upprätthåller sitt intresse för sex. Kort sagt, det är det som gör att du känner dig rent fysiskt som en man.

Efter ungefär 30 års ålder börjar de flesta män uppleva en gradvis nedgång i testosteron. En minskning av sexlust åtföljs ibland av en minskning av testosteron, vilket leder till att många män felaktigt tror att deras minskade intresse för sex helt enkelt beror på åldrande.

testosteron tillskott

De flesta män har mer än tillräckligt med testosteron. Men det är möjligt att kroppen producerar för lite testosteron. Detta leder till ett tillstånd som kallas hypogonadism. Detta kan behandlas med hormonbehandling, vilket kräver läkares recept och noggrann övervakning. Män med normala testosteronnivåer bör inte överväga behandling med testosteron. Istället för testosteronbehandling så kan det vara smart att pröva ett testosterontillskott istället.

 

Kroppens endokrina system består av körtlar som tillverkar hormoner. Hypothalamus, som ligger i hjärnan, säger till hypofysen hur mycket testosteron kroppen behöver. Hypofysen skickar sedan meddelandet till testiklarna. De mesta av testosteronet produceras i testiklarna, men små mängder kommer från binjurarna, som ligger strax ovanför njurarna. Hos kvinnor producerar binjurarna och äggstockarna testosteron även om det är betydligt mindre än hos män.